Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  У Бору највише пара за РТВ Мајданпек
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 03. 2020.

Аутор: Дејан Ђорђевић Извор: rtvbor.rs

У Бору највише пара за РТВ Мајданпек

Локална самоуправа у Бору је за пројектно суфинансирање медија ове године у буџету предвидела шест милиона динара. На конкурсу, за који је подношење докумената завршено почетком фебруара, учествовало је укупно 45 пројеката медијских кућа из Бора и других градова. Комисија је после прегледа документације, донела одлуку и одобрила суфинансирање 13 пројеката.

Највише средстава, нешто више од 40 одсто, тачније 2 и по милиона динара, добила је Радио телевизија Мајданпек за реализацију пројекта „Борски таленти – млади и успешни“. Следи Веб тим „Бор 030“ са 750 хиљада динара, затим неготинска Телевизија Транс са 600 хиљада динара и Радио Магнум из Зајечара са 400 хиљада динара, колико је добила и Телевизија Кладово. Од медија из Бора одобрено је суфинансирање за још пет пројеката чија је укупна вредност око милион динара.

Комисија је одбила 22 пројекта, док осам није разматрано, међу којима је и пројекат Радио Бора „Сва срца говоре истим језиком“ којим је ШРИФ конкурисао поводом обележавања 50 година овог најстаријег гласила у Бору. Градска служба је Комисији дала образложење да средства претходно добијена из буџета, нису оправдана. Проблем се односи на конкурс из 2015. године, када је учествовало тадашње Јавно предузеће „Штампа, радио и филм“. Општинска управа је тврдила да је део средстава ненаменски трошен. У уговору који је тада потписан, у члану 6. је наведено да, чак и уколико постоје пропусти, ШРИФ са својим медијима не би могао да учествује наредне три године на конкурсу за суфинансирање пројеката из буџета општине Бор ради остваривања јавног интереса, односно до 2018. године. То значи да је било могуће учешће на конкурсу и 2019. и 2020. године.

И поред званичних позитивних мишљења свих надлежних комисија и Министарства културе и информисања,  Градска управа је повела судски спор против ШРИФ-а, који је у току у вези проблема из 2015. године, а без обзира на то што правни услови постоје за учешће на конкурсу, пријава је ове године одбачена и није разматрана.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси