Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ФАР се већ четири године труди да светли објективношћу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 03. 2020.

Аутор: Слободан Алексић Ћоса Извор: far.rs

ФАР се већ четири године труди да светли објективношћу

ФАР је напунио четири године и полако улази у време зрелости и није му лакше. Напротив теже му је. И то због њега самог и професионалних принципа које поштује и следи, а против којих су готово све околности. Од јавног укуса, који намеће већина „великих медија“, па до свеопштих прилика у којима смо сви ми, па и ФАР. Али не треба кукати и тражити изговоре, него треба радити и у раду тражити решења.

Због тога је стартовао ФАР ТВ, због тога ангажман портала у грађанском активизму, његово све веће присуство на друштвеним мрежама, сарадња са медијима, невладиним организацијама и новинарским удружењима, која деле вредности објективности и непристрасног сагледавања стварности и извештавања о њој.

У исто време ФАР се труди да буде локални, али и регионални хроничар, несубјективно гласило бугарске националне мањине у Србији, да бележи сарадњу Србије и Бугарске и да извештава о догађајима из Димитровграда, Босилеграда, Пирота, Ниша, Београда, Панчева, Иванова, Звонца, Софије…

Другим речима светло ФАР-а сија са све више пунктова и судећи по реакацијама оних којих га прате допире све даље и даље – „од Америке до Аустралије“. Прија и чињеница да ФАР постаје све више „воx попули“ (глас народа), пошто су многи прилози настали управо због тема или проблема, које су предложили или на њих указали посетиоци и публика ФАР-а.

У исто време ФАР у својим текстовима никог не вређа и безразложно етикетира, али не избегава ни непријатне теме. Упркос таквој етичкој и новинарској „саморегулацији“ коју над собом спроводи, ФАР месечно објави преко 200 постова, од чега је барем десетина у ТВ формату. То знају да цене читаоци и гледаоци, који седмично барем 50.000 пута посете сајт www.far.rs.

Таквим прилазом раду Интернет Портал ФАР и ФАР ТВ су себи свесно наметнули обавезу да се иновира и мења, да стално нуде нове садржаје и нов начин њиховог презентовања, па ће и новине које је спремио за пету годину рада ускоро бити пред вама.

Ипак, суштина ће остати иста. ФАР ће се увек трудити да износи истину и исијава објективност, јер без тога га не би било. Без обзира на године или годишњице.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси