Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Лауреати путују у Стразбур и Париз
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 10. 2011.

Извор: Дневник

Лауреати путују у Стразбур и Париз

Новинарке „Дневника" добитнице европске награде



Новинарке „Дневника" Слађана Глушчевић и Бранка Дратовић-Савић добитнице су награда за најбоље прилоге у области локалне самоуправе, које су им уручили представници Европске уније у Србији, Савета Европе и Сталне конференције градова и општина.



Награду у категорији штампаних медија Слађана Глушчевић добила је за текст „Како су градови претворени у сиромашна села".

Бранка ДраговићСавић је награђена због ангажованости на праћењу тема од значаја за локалну самоуправу.

Међу награђенима су се нашли још: новинарка „Економист магазина„ Ивана Павловић за текст „Изборне варошарије", Ненад Ковачевић из ,Довог магазина,, за текст „Ушушкани у хладовини транзиције", Александар Бјеловић за текст „Децентрализација између жеља и стварности" објављен у листу "Зрењанин".

У класи електронских медија најбољи су били Јелена Алексић и Сандра Мандић са серијалом „Огледало власти", емитованим на ТВ Б92 и Оливера Сашек-Радуловић с Нишке телевизије с прилогом „Нисам лопов".

Заменик шефа делегације ЕУ у Србији Адријано Мартинс је нагласио да медији, упркос финансијским ограничењима и потешкоћама, морају испуњавати два основна критеријума, на којима и ЕУ инсистира објективност и квалитет.

Председник СКГО-а Саша Пауновић је напоменуо да је конкурс требало да нагласи значај локалних самоуправа и њихов рад приближи јавности.

- Истраживачи приступ новинара само указује на чињеницу да локална самоуправа заслужено добија место у друштву које јој је одувек и припадало - истакао је Пауновић.

Један од награђених, Ненад Ковачевић, истакао је да треба помоћи локалним медијима јер су добитници награда за најбољи медијски прилог у области локалне самоуправе новинари националних, а не локалних медија, у којима је финансијска ситуација изузетно лоша и притисци су велики.

Аутори најбољих прилога награђени су студијском посетом Стразбуру и Паризу, у оквиру које је планирана посета реномираним медијским кућама у Француској, као и институцијама ЕУ.

П. К.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси