Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Панчевачки новинари покренули подкаст о животу у пандемији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 04. 2020.

Аутор: Бета Извор: Данас

Панчевачки новинари покренули подкаст о животу у пандемији

Четворо бивших новинара бивше РТВ Панчево покренуло је подкаст „Радио Карантин“, који доноси преглед догађаја у Србији, региону и свету у току пандемије вируса корона, као и личне приче људи из свих крајева света.

Један од оснивача „Радио Карантина“ Александар Коцић изјавио је за портал Аутономија да је намера да се кроз тај подкаст помогне „себи и слушаоцима да сви боље разумеју шта је то што нам се дешава“, као и да се поделе информације, размишљања и емоције.

Према његовим речима, у свакој емисији аутори бирају „хероје и анти-хероје кризе“ и траже „топле људске приче о животу у пандемији“.

Током емисије гости коментаришу догађаје и крупна питања: у суботу, 18. априла гост ће бити новинар Слободан Ступар, а 25. априла професор економије Раша Карапанџа, рекао је Коцић.

Уз подкаст, тај Радио и иначе преноси приче обичних људи, јер желе да омогуће људима широм света да поделе емоције, размишљања, запажања, искуства.

„У време када су медији препуни политичара и ‘струке’, ми дајемо простор обичним људима, које ово највише погађа и који су збуњени, уплашени, бесни или, просто – затечени“, рекао је Коцић.

Од четворо бивших новинара бивше РТВ Панчево, само један данас живи у том граду, док су остали чланови екипе у Новом Саду, Глазгову и Утрехту.

Корисници подкаста могу да сниме своју личну причу у трајању од око три минута и пошаљу на адресу radiokarantin.podcast@gmail.com или се обрате преко Soundcloud странице.

Радио Карантин: https://soundcloud.com/user-478943931-345167354.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси