Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Преминуо уметник фотографије Иво Етеровић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 11. 2011.

Извор: www.blic.rs

Преминуо уметник фотографије Иво Етеровић

Ликовни уметник фотографије, један од најстаријих и најистакнутијих чланова Удружења ликовних, примењених уметника и дизајнера Србије (УЛУПУДС) Иво Етеровић преминуо је у Београду у 76.години, саопштио је данас УЛУПУДС.

Истакнути уметник фотографије Етеровић рођен је 1935. године у Сплиту, од 1956. професионално се бавио фотографијом. Објавио је 18 ауторских монографија, од тога су седам књиге о Београду, а остале су о другим градовима, пределима и личностима.


Члан УЛУПУДС-а је од 1961. године са статусом истакнутог уметника и Наградом за животно дело. Орден са сребрним венцем председника Републике добио је 1971.године. Добитник је Посебног признања за врхунски допринос националној култури Србије (национална пензија).


Носилац је и других највиших звања и награда у области фотографије: Награде за животно дело Националног центра за фотографију, Удружења новинара Србије, Савеза новинара Југославије, Плакете "Бели анђео" Уметничке колоније Милешево, Вукове награде и награде Златни беочуг.


Етеровић је преминуо јуче, а место и време сахране биће накнадно објављени.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси