Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Почела с радом пета Школа дигиталног новинарства Славко Ћурувија фондације
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 04. 2020.

Извор: Славко Ћурувија фондација

Почела с радом пета Школа дигиталног новинарства Славко Ћурувија фондације

Уводним предавањима о дигиталном, аналитичком и истраживачком новинарству, те о етици и новинарским стандардима, за викенд је почела да ради пета по реду Школа дигиталног новинарства, коју организује Славко Ћурувија фондација.

Школа траје од 25. априла до 28. јуна. Због ванредних околности постоји могућност да овогодишња генерација буде прва која ће, па готово у духу назива школе, сва неопходна знања добити искључиво у дигиталном окружењу. Док су претходних година полазници школе, поред онлајн курсева, похађали и радионице уживо, прва радионица је овог пута, због ванредних околности, одржана преко платформе Зум (Zoom).

Почасна председница Фондације Јелена Ћурувија, која је отворила Школу дигиталног новинарства, поручила је полазницима да време проведено у карантину искористе да од предавача науче што више могу.

Пету генерацију школе чине Ива Гајић (Јагодина), Јована Томић (Лазаревац), Александра Поповић (Београд), Бојан Џодан (Београд), Мира Ђурђевић (Ниш), Алекса Тешић (Чачак), Јелена Јевтић  (Косовска Митровица), Мартин Нађ (Сомбор), Јелена Јоцић (Ниш) и Анђела Стошић (Владичин Хан), који су прошли селекцију од 76 пријављених кандидата.

Њима ће своје знање и богато професионално искуство наредних недеља преносити Павле Златић, некадашњи главни и одговорни уредник сајта Б92, Антонела Риха, новинарка и бивша уредница у Б92, НИН-у и РТС-у, Тамара Скрозза, новинарка недељника Време, агенције ФоНет, сајта Цензоловка и чланица Комисије за жалбе Савета за штампу, Перица Гуњић, главни и одговорни уредник сајта Цензоловка, и многи други познати новинари.

Школа дигиталног новинарства, коју Славко Ћурувија фондација организује од 2016. године уз подршку америчке Националне задужбине за демократију (National Endowment for Democracy), намењена је младим новинаркама и новинарима пре свега локалних медија, али и студентима новинарства.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси