Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Трамп у рату са Твитером, прогласили му твит сумњивим
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 05. 2020.

Извор: РТС

Трамп у рату са Твитером, прогласили му твит сумњивим

„Проверите податке“ додато је у фусноту Трампове објаве о гласању поштом као несигурном

Амерички председник оптужио је друштвену мрежу Твитер да се отворено укључила у предизборну кампању против њега пошто је испод две његове објаве у уторак увече ставила напомену „проверите податке".

Објаве су се тицале гласања поштом, Трамп је написао да нема шансе да то буде било шта друго сем преваре, да ће коверте бити отваране, убацивани лажни листићи и потписи бирача.

Твитер је испод ових објава ставио упозорење „проверите податке о гласању поштом" које води ка садржајима који објашњавају детаље о овом начину гласања.

Председник САД је реаговао оптужујући Твитер да је као контратежу његовој објави ставио текстове Си-ен-ена и Вашингтон поста које он сматра медијима који шире лажне вести.

Иначе, Доналд Трамп већ недељама уназад води кампању да се све изборне активности одвијају на уобичајен начин, упркос пандемији, укључујући ту велике предизборне скупове планиране током лета и јесени и посебно само гласање.

У САД се истовремено води кампања да се због пандемије активности ограниче и да се гласање обави поштом и електронски, што Трамп види као могућу манипулацију на његов рачун.

Политику проверавања и обележавања објава као спорних Твитер је најавио 11. маја као допуну изменама уведеним почетком године, да се садржаји који могу да угрозе јавне интересе уклоне ако се оцене као лажни или да се корисник упути на додатну проверу.

У конкретном случају сматра се да Доналд Трамп није изрекао лаж већ сумњу и корисницима је понуђено да се додатно информишу из извора које је Твитер проценио релевантним.

Трампове присталице, па и сам Трамп, бурно су реаговали због избора тих извора.

Трампови противници замерили су Твитеру што упозорење није обележено крупнијим фонтом.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси