Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Knjiga o pesniku koji je duhom obogatio književnost leskovačkog kraja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

12. 04. 2023.

Autor: M.S. Izvor: UNS

Knjiga o pesniku koji je duhom obogatio književnost leskovačkog kraja

Dugogodišnji dopisnik Politike iz Leskovca i član Udruženja novinara Srbije (UNS) Danilo Kocić objavio je knjigu „Dragan Radović: Život i misao" koju je posvetio ovom rano preminulom pesniku i hroničaru kulture leskvačkog kraja.

Delo „Dragan Radović: Život i misao" svojevrsni je zbornik izvornih, stvaralačkih ali i kritičkih tekstova koje je napisao. Ova knjiga se pridružila ediciji „Najbolji književnici leskovačkog kraja“. Draganova biografija i bibliografija svedoče o tome koliko daleko sežu dometi njegove misli i sudova.

Na samom početku knjige umesto uvoda nalazi se šaljiva pesma „Akcenti“ koja, kako kaže Kocić, na najbolji mogući način predstavlja Radovićev odnos prema sredini u kojoj je živeo i radio. Na kraju je „Umesto zaključka” Kocić je pisao o Radovićevom životu i radu, kao i doprinosu srpskoj kulturi.

Knjiga je obogaćena i vanliterarnom građom – fotografijama koje govore o kulturnom životu Leskovca i ličnom angažovanju Dragana Radovića da se doprinese onom što je lokalno, a na taj način i nacionalnoj kulturi.  

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi