Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  “Granice”, knjiga priča niškog novinara Bratislava Janjića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

08. 05. 2023.

Autor: UNS Izvor: UNS

“Granice”, knjiga priča niškog novinara Bratislava Janjića

U biblioteci "Tragači" Niškog kulturnog centra objavljena je knjiga priča "Granice" niškog novinara Bratislava Janjića, dugogodišnjeg člana UNS-a. Promocije knjige biće održana u četvrtak 18. maja u 18 sati u Niškom kulturnom centru.

„Na 160 stranica u 15 priča, Janjić obazrivo, ali i veoma mudro barata sa temama mnogih velikih promena u zemlji, ne dotičući se gotovo nikada na direktan način politike. Beleži dešavanja, dokumentuje, tumači paradoksalnost nekadašnje realnosti. Svaki dan, svaki tren je početak i kraj neke nove igre...pobeda ili poraz, koje pisac koristi za nadgradnju priče“, navedeno je u recenziji knjige.

Pisac je učesnik, posmatrač, pripovedač...

Knjiga "Granice" razotkriva autorovo viđenja ljudi, događaja i sebe samog. Svako poglavlje je precizno osmišljeno, uokvireno, originalno i postavljeno kao nova slika sa višestrukim značenjem. Neke od priča oblikovane su na slikovit i zanimljiv način, u formi putopisa.
Svaka je ilustrovana karikaturama poznatog niškog karikaturiste Saše Dimitrijevića.

Ovo je druga knjiga Bratislava Janjića i prva štampana u Srbiji. Njegov prvenac "Letnji teniski kamp " objavljen je u Italiji na italijanskom jeziku. Reč je o stručnoj knjizi, s obzirom na to da je Janjic i teniski tener, godinama kapiten novinarske reprezentacije Srbije i osvajač mnogobrojnih titula svetskog i evropskog prvaka u tenisu za novinare.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi