Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Spoj vedrine i melanholije u „Izabranim pesmama” Todora Bjelkića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

15. 09. 2023.

Autor: Slađana Milenković Izvor: UNS

Spoj vedrine i melanholije u „Izabranim pesmama” Todora Bjelkića

Dugogodišnji novinar "Sremskih novina", književnik i član Udruženja novinara Srbije (UNS) Todor Bjelkić objavio je knjigu „Izabrane pesme“

 

Zbirka sadrži više od 100 reprezentativnih pesama, a izbor je sačinio Ljubomir Ćorilić književnik. Na poleđini knjige izdvojeni su utisci pisaca koji su pisali o izabranim pesmama Todora Bjelkića, pored Ćorilića, to je prof. dr Voja Marjanović.

"Kajsijasti fon, boja, radost, vedrina i melanholija, životna snaga, toplina, nežnost i lepota prožimaju sve pesme, jer energija Sunca i zavičaja pokreće sve Bjelkićeve pesničke damare. Ova knjiga je sama esencija njegove poezije za decu," napisao je Ljubomir Ćorilić.

Todor Bjelkić je autor 20 knjiga, zbirki poezije za decu, više drama za najmlađe koje su izvođene na radiju, zbirki poezije za odrasle i velikog broja novinskih tekstova. Sve do penzije, radio je kao novinar u Sremskim novinama, a sada se bavi isključivo pisanjem. Za svoj rad dobio veliki broj književnih i novinarskih nagrada, među kojima se izdvajaju: Istina, Svetozar Toza Marković, Laza Kostić, Svetozar Miletić, Jaša Tomić itd.

Knjigu je 2023. godine objavio „Vitez“ u sklopu nagrade za životno delo dodeljene ovom pesniku.

Tiraž je 500, a ISBN 978-86809-26-33-9.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi