Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Zejnel Zejneli objavio knjigu „Amerika: ratovi izuzetnih“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

04. 10. 2023.

Autor: Z. Z. Izvor: UNS

Zejnel Zejneli objavio knjigu „Amerika: ratovi izuzetnih“

Dopisnik dnevnog lista „Politika“ iz Sombora i Subotice i član UNS-a Zejnel Zejneli objavio je knjigu „Amerika: ratovi izuzetnih“ u kojoj kroz dijaloge, priče i dnevnike pojedinaca opisuje ratove koje su Sjedinjene Američke Države vodile sa različitim zemljama.

Knjiga počinje bombardovanjem Jugoslavije, a zatim se ređaju priče likova ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih zemalja koje su „delile srpsku sudbinu“.

Opisuju se ratovi i stradanja u mnogim arapskim zemljama, Iraku, Libiji, Siriji, Avganistanu, o kojima govore ljudi iz tih država, koji su osetili posledice ratova.

O vođenim ratovima govore i oni koji su pružali otpor, ali i veteran rata u Vijetnamu, koji je napisao i knjigu o tom dugom ratu, ali nije uspeo da je objavi jer je preminuo.

Kako je izdavač napisao, "u ovim pričama, kroz pet kontinenata, Zejnel nam predstavlja obične, male ljude koji žive skromno i srećno na svojoj rodnoj grudi, raznih nacionalnosti, različite verske pripadnosti, a koji su žrtve ratova".

Zejneli je objavio osam publicističkih dela o Kosovu i Metohiji, a ovo mu je treći roman. Knjigu je izdalo preduzeće "Rad".

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

07.10.

2023.

Јадранка Нићин [neregistrovani] u 16:19

Честитке!

Колеги Зејнелију честитам на објављеном делу, које представља део савремене историје, виђене очима страдалника.
Својим истраживањима и причама савременика дешавања широм земљиног шара,оставио је траг у времену и простору, на корист како нас читалаца, тако и стручне јавности.

Честитке од срца на дуготрајном и приљежном раду и у новинарству, као и у области публицистике.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi