Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Nikola Malović objavio knjigu "Ja Mediteranac"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

22. 12. 2023.

Autor: N. M. Izvor: UNS

Nikola Malović objavio knjigu "Ja Mediteranac"

Novinar, pisac i kolumnista nedeljnika „Pečat“ Nikola Malović objavio je knjigu "Ja, Mediteranac" u kojoj piše o Boki Kotorskoj.

Da li bi pravi naziv države pod kojom se nalazi Malović trebalo da glasi Crna Gora i Boka Kotorska? Kako se promišlja u palati nacionalnog Bokelja, šta je dondo, kako izgleda rajska plaža, jesu li Primorci mravi a turisti cvrčci, koji su sve zaštitnici pomoraca osim Sv. Nikole, kakav vlada duh nedeljom, šta se jede na obali, kvare li turisti starosedeoce ili starosedeoci pak turiste – čitamo u prvoj od tri celine, pod nazivom More Boke Kotorske.

Druga celina, "More Srbije i Crne Gore", tumači komplikovane odnose između Srbije i Crne Gore, kao i Crne Gore i Boke Kotorske, relaksira čitaoca fenomenom sezonskih senzualnosti i seksualnosti, te podučava istorijskim lekcijama o povezanosti srpskog mora i kopna.

Finalna celina, Druga mora. I novo nebo, potkazuje otuđenu globalističku elitu, otkriva koliko je bilo Srba Bokelja pod ruskom carskom pomorskom zastavom, da li je kapetan istovremeno bio i sveštenik na moru, ko je bio otac srpskog pravoslavlja u Americi, šta nas čeka u geopolitičkim ratovima kolektivnog Zapada i Rusije, te – u tekstu svih tekstova – odgovara na pitanje postoje li viševekovna svedočanstva o Hristovom vaskrsenju.

Knjigu je izdala kuća „Knjige komerc“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi