Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Nova knjiga Dragoljuba Janojlića - „Politika ekspres, list kome se verovalo“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

01. 02. 2024.

Izvor: UNS/stvarnost.rs

Nova knjiga Dragoljuba Janojlića - „Politika ekspres, list kome se verovalo“

Novinar u penziji i član Udruženja novinara Srbije (UNS) Dragoljub Janojlić objavio je knjigu „Politika ekspres, list kome se verovalo“.

Dragoljubu Janojliću, koji piše i za portal E STVARNOST, ovo je dvadeset prva knjiga.  

„Autor je detaljno opisao svoje novinarsko angažovanje u tiražnom dnevnom listu od prvog teksta iz Ljubljane do neopravdanog gašenja 2005. godine. Objavljeno delo je deo zamišljenog poduhvata da se sačini obimnija knjiga o 'Ekspresu', koju je pokrenuo njegov nekadašnji direktor i glavni i odgovorni urednik Slobodan Jovanović“, napisao je o knjizi osnivač, glavni i odgovorni urednik i novinar „Palanačkih novina“ Dejan Crnomarković.

U receziji dopisnice „Tanjuga“ Slavice Barbarić piše - „Da, Ekspres je bio novina kojoj se verovalo“.

„Tome je svojim radom i entuzijazmom, stalnom borbom za istinu, visokim profesionalizmom, odgovornošću i ljubavlju prema novinarskoj profesiji, nemerljiv doprinos dao Dragoljub Janojlić…“, napisala je Barbarić.

Knjiga „Politika ekspres list kome se verovalo“ ima 47 strana teksta i 40 strana fotografija i faksimila dokumenata, a štampao je "Digital dizajn" iz Smederevske Palanke. Izdavač je „Stvarnost“, a urednik Slobodan Todorović.

Dragoljub Janojlić je dobitnik UNS-ove nagrade za životno delo 2022. godine.

Tekstove je objavljivao u „Politici Ekspres“, frankfurtskim „Vestima“, crnogorskom listu DAN, kragujevačkom dnevnom listu LID, palanačkoj „Našoj komuni“ i „Palanačkim varoškim novinama“.  Među knjigama koje je objavio su „Makadam života“, „Sunce na maču“ i „Miločer kraljice Marije“.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi