Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Smiljka Isaković - "VIĐENjA - Musica modus vivendi"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

14. 11. 2013.

Smiljka Isaković - "VIĐENjA - Musica modus vivendi"

Saradnica Radio Beograda i član UNS-a dr Smiljka Isaković objavila je knjigu svojih muzičkih kritika "VIĐENjA – Musica modus vivendi".

 

Knjiga je zbirka kritika čembalistkinje Smiljke Isaković emitovanih na Drugom programu Radio Beograda od 1974. do 1978. godine.

"Kritika Smiljke Isaković, koju je ona izgrađivala s dvostrukom kompetencijom muzičara i muzikologa, svedoči o značajnim koncertima i festivalima u godinama 1974-1978, ali otvara pogled i na kulturni život i duh tog doba. Visokostručna u analitičkom i terminološkom pogledu, ta kritika je donekle i sociološki aranžirana i uslovljena medijem radija, na kojem se pojavljivala... Zahvaljujući usklađenosti mikroanaliza i holističkog pristupa, Isakovićeva je uspevala da u dva-tri-četiri minuta, ali radijska, intenzivna, do vrha ispunjena, velika minuta, kaže sve do čega joj je bilo istinski stalo", napisao je o knjizi Đorđe Malavrazić, glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 2.

Izdavač: RTS

Godina izdavanja: 2013.

Broj strana: 198

ISBN:978-86-6195-037-7

Knjiga se može kupiti u prodavnici RTS-a na Zelenom vencu (Jug Bogdanova 2) ili naručiti  na telefon (011) 655 28 56 ili mejl prodaja@rts.rs.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi