Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Senka Vlahović Filipov - „O ilustrovanju knjiga poezije“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

15. 04. 2014.

Senka Vlahović Filipov - „O ilustrovanju knjiga poezije“

Dugogodišnji novinar i član UNS-a Slobodan Ivkov pokrenuo je ediciju posvećenu teoriji primenjene umetnosti u kojoj je prva knjiga posvećena ilustraciji, od njene istorije, sve do novinskih ilustratora koji su se bavili ilustracijom poezije. Knjigu je napisala Senka Vlahović Filipov.

 

„Pored knjiške i pesničke, pod mojim uredničkim vođstvom, autorka je prvi put u jednoj knjizi u Srbiji sažeto uobličila  čitavu istoriju ilustracije. Obradila je i gotovo sve najznačajnije novinske ilustratore“, rekao je Ivkov i dodao da „istoričari književnosti retko pominju nespornu činjenicu da su mnoge antologijske, pa i ne samo takve pesme prvo objavljivane u novinama, u rubrikama kulture ili u njima primerenim dodacima, u magazinima sa kioska i u srodnoj periodici.„

Autorka Senka Vlahović Filipov opisala je u knjizi tehnički proces nastanka ilustracija, popisala relevantnu bibliografiju i sačinila indeks imena i rezime na engleskom. 

Format: 14 × 20,5 cm

Broj strana: 112

Povez: Broširan

Izdavač: Banatski kulturni centar, Novo Miloševo, 2013. 

ISBN: 978-86-6029-152-5

Cena: 800 dinara

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi