Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Željko Marković - “Vrdnik, međunarodna priča”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

29. 04. 2014.

Željko Marković - “Vrdnik, međunarodna priča”

Dugogodišnji novinar novosadskog “Dnevnika“ i član UNS-a Željko Marković, objavio je monografiju “Vrdnik, međunarodna priča”.

 

“Vrdnik, međunarodna priča” je Markovićeva jedanaesta knjiga, publicističko-istoriografsko delo koje je rezultat desetogodišnjeg istraživačkog projekta ovog novinara rođenog u Vrdniku.

Marković se u svom “zavičajnom” delu, obogaćenom javnosti nepoznatom arhivskom građom, bavi dvestogodišnjim međunarodnim vezama, kosmopolitskim i multietničkim fenomenom “najoriginalnijeg vojvođanskog naselja”, nekadašnjeg čuvenog rudarskog centra na Fruškoj gori, gde je daleke 1804, otvaranjem rudnika uglja, začeta industrija na teritoriji današnje Srbije.

„Monografija univerzalnog značaja i superiornog izgleda, ostvarenje je vrsnog novinara-istraživača koji je ovom dragocenom knjigom u ovaj žanr uneo najviše publicističke kriterijume“, smatra jedan od četvorice recenzenata prof. dr Slobodan Marković sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu i dodaje da Markovićeva knjiga “po obimu i sveobuhvatnosti istraživanja ima naučni karakter, a istovremeno zadržava lepotu književnog izražavanja stvarajući tako novi ideal pisanja letopisa naselja na našem jeziku.”

Željko Marković je dobitnik nagrade UNS-a “Laza Kostić” za  reportažu 2010. godine.

Izdavač: Autorsko izdanje

Broj strana: 1.144, latinica, tvrdi povez, šiveno

Godina izdavanja: 2014

Format: 165x232 mm

ISBN: 978-86-911579-5-1

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi