Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Dragoljub Gagričić - „Dozivanje predaka“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

26. 06. 2015.

Dragoljub Gagričić - „Dozivanje predaka“

Dugogodišnji član Udruženja novinara Srbije (UNS) i novinar u penziji Dragoljub Gagričić objavio je svoju drugu knjigu „Dozivanje predaka“.

 

U knjizi su sabrani njegovi izabrani novinski tekstovi – zapisi, komentari, osvrti, reportaže, feljtoni...

„A kad nam korene počupaju, šta će nas čuvati od novih oluja...? Ovo pitanje postavljao sam u više novinskih tekstova, ukazujući na nerazuman i nedoličan odnos vlasti i pojedinaca i slepilo koje je  vladalo u naopakom raskidu sa prošlošću, zatiranju tragova istorije i nemaru prema baštini, zaboravu znamenitih ličnosti i događaja “, kaže Dragoljub Gagričić.

Kako dodaje autor,  tekstovi i knjiga su nastajali zahvaljujući podršci brojnih sagovornika, ali i čitalaca novina, saradnika i saboraca...

„Oni su me podsećali da smo u prošlosti malo pisali i zapisivali, a najmanje od toga sačuvali za potomke“, rekao je Gagričić.

„Ovaj rukopis počinje pitanjem odnosa savremenosti i prošlosti sa primerima loše i dobre prakse u novovaroškoj  sredini. Ovo je rukopis polemičnih i dobronamernih tekstova koji hoće da menjaju praksu i navike. Kao i uvek Gagričić, kao vrstan novinar, vičan je uočavanju teme - problema i hrabar u njihovom iskazivanju u medijima ili na skupovima. Glavni junak Gagričićevog rukopisa, u svim strukturnim delovima su  preci, kolektivitet čiji pomen zaslužuje veliko slovo“, rekao je o knjizi recezent Slobodan Radović.

"Knjiga „Dozivanje predaka“ je pomenik, zavet, mala istorijska čitanka o korenima Starog Vlaha, odjek zova ognjišta predaka, pamćenje i opomena...", stoji u knjizi.

Izdavač: Dragoljub Gagričić

Tiraž: 500

Godinja izdanja: 2015. godina

ISBN:978-86-914455-1-5 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi