Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Milorad Đoković - „Tragika Petra Kočića“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

11. 01. 2017.

Autor: J.Pešić Izvor: UNS

Milorad Đoković - „Tragika Petra Kočića“

Nekadašnji glavni i odgovorni urednik lista „Kolubara“ i član UNS-a Milorad Đoković objavio je knjigu „Tragika Petra Kočića“.

„U knjizi se višeslojno opisuje lik i delo Petra Kočića i prikazuju se njegove prelomne životne i literarne faze. Svaki dokument o njemu je rekonstruisan, a sve informacije o njegovom životu su proverene. U knjizi se nalaze i neobjavljene fotografije, kao i nepoznata prepiska sa njegovom ženom Milom“, rekao je UNS-u Đoković.

Objavljivanju knjige je prethodilo izlaganje rada novinara Đokovića na naučnom skupu u Andrićevom institutu u Višegradu, posvećeno Kočiću.

Novinar Đoković rekao je UNS-u da je ovo jedina knjiga koja je u protekloj godini objavljena povodom sto godina od smrti srpskog pripovedača Petra Kočića.

Po rečima jednog od recenzenata, književnog esejiste Tomislava Gavrića „Đoković dočarava život, delo i stradanje ovog narodnog tribuna koje je u sebi nosio melanholiju i pesimizam, mešavinu Andrićeve proze, Hičeovih filozofskih aforizma i narodne mudrosti, iskazujući osobinu dobrog biografa.“

Milorad Đoković je bio glavni i odgovorni urednika lista „Kolubara“ kao i novinar „Radio Beograda“ i  „Radio Indeksa“.

Izdavač: Biblioteka „Dimitrije Tucović“

ISBN: 978-86-81335-55-0

Broj strana: 112

Pismo: Ćirilica

Povez: Meki

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

12.01.

2017.

Slavujko [neregistrovani] u 07:53

BRAVO MILORADE

Sve cestitke Miloradu Djokovicu, iskrenom coveku, savesnom novinaru i istinskom prijatelju na knjzi o nasem velikanu Petru Kocicu

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi