Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Milan B. Popović- „Pesma bunca i plače“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

24. 05. 2017.

Autor: J.Pešić Izvor: UNS

Milan B. Popović- „Pesma bunca i plače“

Novinar, pesnik i član UNS-a Milan B. Popović objavio je u maju, knjigu poezije „Pesma bunca i plača“. U petoj knjizi, koju je objavio kolega Popović, nalaze se 24 pesme.

„Umetnici nikada nisu bili povlašćeni, niti će biti. Milan kroz pesme provlači ovu temu, koja je na ovim prostorima aktuelnija nego ikada. Kultura je zaista, pored socijalne pravde poslednjih decenija nešto što je bilo i nažalost ostalo najugroženije. Autor ove knjige to razjeda. Ipak, iako iznosti činjenice i ponekad se žali, sa druge strane poručuje da ne mora samo da patimo zbog toga. Ponekad to radi šaljivo, ali sa stilom“, napisao je jedan od recezenata u predgovoru knjige Branko Radaković.

Milan B. Popović je rok kritičar, nekadašnji kritičar lista „Blic“, kolumnista novina „Pravda", saradnik nedeljnika „Novi magazin“, „Naše novine“, „Presing“…

Napisao je zbirke pesama „Molitva tetoviranog srca“, „Vreme brutalnih dobronamernika“, „Oka da ne ispustim dah“ i „Na kori integralnog hleba i olovci“.

Na svom sajtu www.molitvatetoviranogsrca.com objavljuje novinarske i pesničke radove.

Izdavač: Milan B. Popović

Pismo: Ćirilica

Broj strana: 64

Povez: Meki

Tiraž: 1000

ISBN: 978-86-913333-2-4

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi