Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Dragan R. Pejić – „Dete sa loptom postaje bolji čovek“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

29. 01. 2018.

Izvor: UNS

Dragan R. Pejić – „Dete sa loptom postaje bolji čovek“

Nekadašnji dopisnik „Sporta“ i član UNS-a Dragan R. Pejić objavio je knjigu „Dete sa loptom postaje bolji čovek“.

U jednom delu ispričana je „Priča o Sretenu Đuriću i njegovoj fabrici košarke“. Na ovim stranicama, kako navodi pisac,  „živa reč“ i foto zapisi čine priču o Srejinom drugovanju sa košarkaškim terenom koje traje četiri i po decenije.

U knjizi se govori i o osnivanju škole košarke „Play off“ u Užicu, koja je kasnije postala klub. Objavljene su i biografije igrača ovog kluba sa opisima turnira na kojima su učestvovali.

U knjizi je korišćena dokumentacija beogradskih sportskih listova, užičkih nedeljnika, lična i foto dokumentacija Sretena Đurića...

Knjiga se sastoji iz četiri dela – „Gorostas u reket“, „Play off“, „Oni su sastavali i fabrici košarke“ i „Sećanja stručnjaka i soboraca sa terena“.

Dragan R. Pejić je objavio pet knjiga – „Koševi kraj Đetinje (2007), „Uz rukomet do visina (2008)-koautor, „Čajetina pod obručima (2009), „Skakvci sa Crnokose (2013), „Mikoš i Kojadin-legende užičkog sportskog novinarstva (2015)-koautor.  Dobitnik je godišnje nagrade Sportskog saveza Užica 2007. godine, za doprinos u razvoju sportskog novinarstva i afirmaciji sporta i fizičke kulture.

Izdavač: Udruženje sportskih novinara Užice
 Tiraž: 1.000
 Broj strana: 141
ISBN: 978-86-919367-1-6

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi