Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Milorad Milovanović - „Pakao iz boce“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

28. 02. 2018.

Autor: J. P.

Milorad Milovanović - „Pakao iz boce“

Knjiga aforizama „Pakao iz boce“ dugogodišnjeg novinar i urednika „Večernjih novosti“ i člana UNS-a Milorada Milovanovića koji je preminuo 2013. godine posthumno je objavljena.

Milovanović je u “Večernjim novostima” bio jedan od urednika rubrike TRN - Tako Reći Nezvanično trinaest godina, a kolega Ranko Guzina u knjizi navodi da je Milovanović “dao doprinos trajanju i ugledu ove rubrike”.

“Vrlo zapaženo mesto u ovoj rubrici pripalo je Miloradu Mikanu Milovanoviću, u šta se svako može uveriti listajući ovu po obimu neveliku knjigu, u kojoj se nalazi strogi izbor Mikanovih ‘trnova’, pisanih u periodu od 1993. do 2006. godine. Birajući boju za svoju sliku (bolje reći grafiku) vremena, Mikan se odlučio za sive i crne tonove“, navodi Guzina u knjizi i dodaje da je bio „sumnjičav kako će i da li će čitaoci prihvatiti ovaj ‘crni talas’ u humoru i satiri, nakon crnog talasa u filmu, u književnosti i u realnom životu”.

“Boja se ‘primila’ jednostavno jer je bila odraz života koji se polako, od jarkih boja leta, menjao u zagasitu boju jeseni, da bi završio u crnilo desetogodišnje zime devedesetih i nastavio do današnjeg dana”, navodi Guzina.

Milorad Milovanović je novinarstvom počeo da se bavi u smederevskom “Glasu”. Od 1957. godine bio je zaposlen u “Večernjim novostima”, gde je proveo ceo radni vek.

Dobitnik je UNS-ove nagrade “Zlatna povelja” 1996. godine.

Preminuo je u Beogradu, u 79. godini.

Izdavač: „Alma“ Beograd

Pismo: Ćirilica

Broj strana: 89

Povez: Meki

Tiraž: 100

ISBN: 978-86-7974-393-0

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi