Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Dragiša Petrović – „Lažima je počelo“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

12. 06. 2018.

Dragiša Petrović – „Lažima je počelo“

Dugogodišnji novinar Radio Beograda Dragiša Petrović objavio je knjigu „Lažima je počelo“.

„U knjizi se govori o drugoj strani NATO agresije - informativnom propagandom i nastojanju novinara, pre svega u nacionalnim kućama Radio Beograda i Televiziji Beograd, da joj se suprostavi snagom istine”, rekao je UNS-u Petrović i dodao da su “na Srbiji u NATO agresiji, osim osiromašenog uranijuma i svih vrsta novog oružja, uživo testirane i ’lažne vesti’“.

Petrović je rekao UNS-u da „upravo oni sa Zapada koji sada govore o štetnosti ’lažnih vesti’ upirujući prst na Moskvu, zaboravljuju da su oni u stvari njihovi tvorci i kreatori i da su agresiji na našu zemlju, osim tomahavk raketa, kasetnih bombi i drugog ubojitog oružja, koristili i ’lažne vesti’ kao ubojito oružje“.

„Slučajevi navodnog srpskog ’koncentracionog logora u Prištini’ na stadionu, informacija da je u jednom danu ubijeno 500 vojnika Srbije ili da su voz u Grdelici bombardovali Srbi, što je odmah demantovano, kao i informacija Zapada da su za ubistvo 70 Albanaca koji su se vraćali svojim kućama u selu Korišan odgovorni Srbi, samo su deo arsenala laži zapadne propagande koja je novinarskim trudom u Radio Beogradu i Televiziji razotkrivena kao hibridni rat u kome dominira neistina, laž...“, rekao je UNS-u Petrović.

Dragiša Petrović je kao novinar radio četiri decenije. Pisao je u kragujevačkom listu „Svetlost“, a zatim je radio u Radio Kragujevcu i Prvom programu Radio Beograda, gde je vodio i uređivao emisije „Argument više“ i „Nedeljom u 10“.  Stalni je dopisnik lista „Dan“  iz Podgorice.

Uređivao je i vodio TV Hroniku Šumadije i Pomoravlja koja je bila emitovana iz beogradskog studija.

Bio je stalni honorarni dopisnik Radio Sarajeva i sarajevskog „Oslobođenja“.  Pisao je i za listove „Večernji list“, „Slobodna Delmaciju“, „Reviju D“, „Internecional“. Sarađivao je sa Radio Splitom, Radio Skopljem, srpskim Radio Čikagom.

Izdavač: Rivel Ko-Beograd

Pismo: Ćirilica

Broj strana: 538

Povez: Meki

Tiraž: 250

ISBN: 978-86-82345-58-9

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi