Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Dragoljub Savičin – Manastir u Privinoj Glavi najstariji na Fruškoj Gori
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

05. 07. 2018.

Izvor: UNS

Dragoljub Savičin – Manastir u Privinoj Glavi najstariji na Fruškoj Gori

Dopisnik novosadskog lista „Dnevnik“ i član UNS-a Dragoljub Savičin objavio je bibliografiju „Manastir u Privinoj Glavi najstariji na Fruškoj Gori“.

U prvom delu knjiga, kako Savičin navodi u predgovoru „objašnjava kroz istorijske događaje, jačanje pravoslavlja na području Srema, Banata i Bačke“.

„U drugom delu knjige pišem o manastiru Svetih arhangela Mihaila i Gavrila, od njegovog nastanka, krajem 12. i početkom 13. veka, do dolaska arhimandrita Gavrila sa igumanijom Sofijom“, navodi pisac u knjizi i dodaje da je treći deo knjige posvećen velikom monaškom starešini arhimandritu Gavrilu.

„Tu se govori o njegovom životu, od rođenja, do današnjih dana. To je čovek, koji je u ovaj manastir stigao sa igumanijom Hadži Sofijom. Gavrilo Marić, više od jedne decenije, pored duhovnih obaveza, obrađivao je maksimum manastirske zemlje i sve što je preteklo od trpeze, bilo je deponovano u trezor za obnovu manastira i konak. Arhimandrit Gavrilo, vizionar i graditelj, oduvek je posetiocima pomagao svojom mudrošću, molitvama…“, navodi Savičin u knjizi.

Osim na srpskom, u knjizi su priče i na engleskom jeziku.

Dragoljub Savičin godinama je radio kao prosvetni radnik i direktor škole, a uporedo s tim, sarađivao je sa listovima „Sremske novine“, „Dnevnik“ i „Narodna armija“.

Izdavač: Dragoljub Savičin

Pismo: Ćirilica

Broj strana: 277

Povez: Tvrdi

Tiraž: 630

ISBN: 978-86-84411-08-4

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi