Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Miloje Popović Kavaja – „Dardaneli“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

24. 07. 2018.

Izvor: UNS

Miloje Popović Kavaja – „Dardaneli“

Poznati novinar i književnik Miloje Popović Kavaja objavio je zbirku svojih tvitova „Dardaneli“.

„I ovlašni hroničari znaju da je ’Dardaneli’ jedna od prvih kafana u Beogradu, da je bila stecište vedrog duha tog vremena. U novome veku, ćaskanje se prenelo na društvene mreže, gde svako može da pokaže vlastiti profil. Miloje Popović Kavaja sabrao je tri hiljade svojih ’tvitova’, iz kojih se vidi izuzetno majstorstvo u sažetim, reskim, počesto ironičnim i posve otvorenim opservacijama“, napisao je o knjizi pisac Milomir Kragović.

Kako navodi, „Popovićevi ’tvitovi’ su svojevrsni aforizmi, jer naš autor, za razliku od mnogih drugih ’tviteraša’, koristi čaroliju reči, argumentaciju, nikoga ne vređa, niti psuje. Vrcavi, bockavi, duhoviti, neočekivani Milojevi „tvitovi“ – kada se ovako zberu – predstavljaju neobičnu hroniku vremena koje je za nama.“, kaže Kragović.

„’I kad istinu kažeš – možda lažeš’, ’Bio je Međunarodni dan vrabaca. Pao usred predizborne kampanje. Kandidata sve više, vrabaca sve manje. Kao i penzioneri, čekaju bolje dane’“, neki su od Popovićevih tvitova.

Izdavač: Albatros plus d.o.o.

Pismo: Latinica

Broj strana:383

Povez: Meki

Tiraž: 500

ISBN: 978-86-6081-259-1

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi