Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Vojkan Ristić – „Engleski izdavač“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

06. 08. 2018.

Izvor: UNS

Vojkan Ristić – „Engleski izdavač“

Dopisnik lista „Danas“ iz Vranja i član UNS-a Vojkan Ristić objavio je roman „Engleski izdavač“.

„Kako bi počeo svoj novi život u Londonu, hirurg Vojkan je prinuđen da odredi sličnosti i razlike s osobama koje sreće u novoj sredini, ali i da definiše sopstveni identitet. U traganju za identitetom, on pristupa rekonstrukciji puta svog ujaka. U oba slučaja, pisac suprostavlja pojedinca i kolektiv, sopstvena načela suprostavlja kolektivnom haosu, jer je potraga za identitetom pitanje individualne slobode. Posebna vrednost romana je sudar i koegzistencija dva po prirodi prilično različita mentaliteta, srpskog i engleskog“, navodi u recenziji književnik Zoran S. Nikolić.

Vojkan Ristić za UNS kaže da je prijatno iznenađen što je, u vreme kada se malo čita, u Vranju veliki broj ljudi kupio knjigu.

„Radujem se kad čujem da mi kažu da su pročitali knjigu. Onda im kažem da ću ih propitivati na jesen kad planiram promociju knjige. Organizovaću je u Leskovcu, Vranju, ali i na Sajmu knjiga. Ideja mi je da na promociji govore čitaoci, želim da se čuju njihovi utisci“, kaže Ristić.

On kaže da je ovo njegova trinaesta objavljena knjiga, ali prvi roman. Poslednju knjigu kratkih priča „Bajke za sva godišnja doba“ objavio je pre šest godina. Kako kaže za UNS, trenutno radi na novom rukopisu.

Roman „Engleski izdavač“ može se, po ceni od 650 dinara, poručiti kod izdavača „Čigoja štampa“ na sajtu www.chigoja.co.rs ili mejlom romanengleskiizdavac@gmail.com.

Čitaoci sa juga Srbije mogu kupiti svoj primerak romana u Biljnoj apoteci „Nikolić“ u centru Vranja, kao i kod kolportera „Danasa“.

Izdavač: Čigoja štampa

Pismo: Latinica

Broj strana:150

Povez: Meki

Tiraž: 500

ISBN: 978-86-531-0391-0

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi