Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Dragoslav Simić – „Glasom pisana istorija“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

01. 10. 2018.

Izvor: UNS

Dragoslav Simić – „Glasom pisana istorija“

Dugogodišnji novinar Radio Beograda i član UNS-a Dragoslav Simić objavio je knjigu „Glasom pisana istorija“.

Knjiga Dragoslava Simića izbor je iz bogate zaostavštine višedecenijskog serijala radiofonske emisije „Govori da bih te video“.

Razgovore sa sagovornicima autor je snimao godinama, na različitim mestima u svetu. Sačuvao je istorijske snimke priča znamenitih osoba sa Balkana, iz Evrope, Sjedinjenih Američkih Država, Južne Amerike i Australije.

„Imao sam tu sreću da u životu radim posao koji volim i da me radoznalost u potrazi za temama emisija koje sam pripremao za dokumentarni radio nije napuštala. Ideja o pričama nastalim na osnovu usmene istorije začela se u mojoj novinarskoj beležnici još osamdesetih godina prošlog veka. Ova knjiga je čekala više od deset godina da bude objavljena“, rekao je Simić.

Dragoslav Simić objavio je 2006. godine knjigu, takođe izbor dokumentarnih emisija, „Autobiografije uživo – Od Slobodana Jovanovića do danas“.

Godine 2009. godine osnovao je sajt „Audio i foto arhiv“ na kojem se mogu pronaći dokumentarne radio emisije, fototeke, istraživački rad u oblasti radiofonije, književni tekstovi i novinski zapisi Dragoslava Simića.

Dragoslav Simić pokretač je i autorske edicije dokumentarnih emisija u 100 naslova „Knjige koje govore“, o ljudima i događajima iz političke i kulturne istorije Jugoslavije i Srbije u XX veku.

Izdavač: Clio
Broj strana
: 634
Pismo: Ćirilica
Povez: Tvrd
Format: 19 cm
Godina izdanja: 2018.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi