Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Aleksandar Bačko - “Beleške o pojedinim porodicama cincarskog porekla“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

30. 10. 2018.

Aleksandar Bačko - “Beleške o pojedinim porodicama cincarskog porekla“

Član Udruženja novinara Srbije (UNS) Aleksandar Bačko objavio je monografiju “Beleške o pojedinim porodicama cincarskog porekla“.

U monografiji, kako je Bačko rekao UNS-u „opisane su pojedine porodice cincarskog i grčkog porekla u Sentandreji, kao i određene plemićke familije cincarskog porekla”.

„Među sentandrejskim porodicama pominju se Avakumovići, Bozde, Grambovani, Dumče, Laskari, Mančuke, Margaritovići, Papakoste, Tolojani, Turnaji… U monografiji su, pored ostalih, navedene i plemićke porodice cincarskog porekla Bajić od Varadije, Dadanji od Đulvesa, Damaskin od Nemeta, Divan od Padeja, Duka od Kadra, Đika od Dežanfalve, Đuričko od Modoša, Zako od Bajše, Janičari od Dragomirešti, Kalinović od Dojran, Mosko, Močonji od Fenja, Nako od Semikluša, Servijski od Turske Kanjiže, Sina, Spirta (Špirta)…“, rekao je Bačko.

 Urednica monografije je Ljiljana Buza iz beogradskog Srpsko – cincarskog društva „Lunjina“.

 Knjiga “Beleške o pojedinim porodicama cincarskog porekla “ ima 141 stranu.

 Monografija je objavljena u elektronskoj formi i možete je preuzeti ovde.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi