Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Branislav Gulan - "Ruralne sredine u Srbiji-Spasavanje sela i države"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

13. 08. 2019.

Izvor: UNS

Branislav Gulan - "Ruralne sredine u Srbiji-Spasavanje sela i države"

Novosadski novinar, publicista i član UNS-a Branislav Gulan objavio je knjigu „Ruralne sredine u Srbiji - Spasavanje sela i države“. Knjiga je objavljena posle pet decenija novinarskog i publicističko-istraživačkog rada Gulana o ovaj oblasti.

„Ovom temom počeo sam da se bavim kada sam, još kao dete, odlazio u Bosnu i Hercegovinu, u Bosansku Krupu i selo Hašane, rodno mesto moje majke Milke i njene rodbine. Dolazio je i naš rođak, pokojni Branko Ćopić, kod koga sam odlazio u Beograd, i koji me je nadahnuo da, kada odrastem, pišem o selu“, navodi u uvodnik Gulan.

Gulan navodi da je kao novinar „Večernjih novosti“ uvideo da i teme sela i seljaka mogu da pronađu svoje mesto u medijima, iako „nije bilo baš pohvalno biti ‘seljački novinar’“, ali da su te teme s vremenom ipak počele da zauzimaju mesto u javnosti i medijima.

„Dočekao sam da selo 2019. godine bude jedna od najznačajnijih tema u zemlji koja ostaje bez naroda. Upornost da sve to izađe u javnost pokazala se ispravnom, mada time problem u zemlji nikako nije rešen“, piše Gulan u uvodniku.

Branislav Gulan dobitik je UNS-ove nagrade „Zlatni klas“ 1990. i 1995,  kao i nagrade za životno delo Saveza novinara Srbije i Crne Gore 2016. godine.

Izdavač: ,,Prometej’’ Novi Sad

Pismo: Ćirilica
Tiraž: 300

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi