Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarske anegdote

04. 02. 2011.

Gori Gazela

U vreme gradnje mosta „Gazela“ u Beogradu, u neko doba noći, zazvonio je telefon u redakciji lista “Politika” i usplahireni glas saopštio: „Gori Gazela, hitno šalji fotoreportera“.

U želji za ekskluzivnošću, nije ni provereno ko to zove, a nije se ni razmišljalo šta to znači, već se uskakalo u auto i hitno vozilo prema gradilištu.

Tek po dolasku na lice mesta, videvši gradilište u betonu i čeliku, fotoreporter Milan Žegarac i dežurni novinar shvatiše da je to, ustvari, bila neslana šala jednog Beograđanina.

Ali, ostala je izreka: „Gori Gazela, hitno šalji fotoreportera“, koja je prepričavana, čak i na vukovarskom ratištu, gde je kolega Žegarac stradao pogođen metkom iz snajpera.

Anegdotu zabeležio Janko Pavliš, penzionisani kolega iz Radio Odžaka


U rubrici Novinarske anegdote UNS objavljuje duhovite novinarske priče o kolegama, o javnim ličnostima, smešnim, inspirativnim, čudnim situacijama u kojima su se nalazili. Novinarske dosetke. Ispričajte nam priču o novinarima kojih više nema, a upamćeni su po pošalicama.
Podelite sa nama Vaše vickaste uspomene.
Novinarske anegdote uređuje koleginica Vesna Arsenić.
Svoje anegdote, koje ćemo objavljivati ponedeljkom, sredom i petkom, možete slati na dragana.bjelica@uns.rs

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi