Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarske anegdote  |  Izvinjenje uvređenih
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarske anegdote

23. 02. 2011.

Izvinjenje uvređenih

Sednice Opštinskog komiteta SK u Nišu, pored novinara lokalnih glasila, uvek su privlačile pažnju i dopisnika centralnih državnih medija.

Uoči jedne od tih sednica, osamdesetih godina prošlog veka, među novinarima, koji su, obično, iz poslednjeg reda pratili skup, bio je i tadašnji dopisnik “Komunista” Velimir Filipović - Fića.

Premda je sednica kasnila više od pola sata mikrofoni, koji su bili ispod sedišta, bili su uključeni. Novinarski veteran Fića, koji je, inače, bio poprilično “tvrd na ušima", kaže u jednom trenutku kolegi pored sebe:

- Kad će, bre, ovi majmuni da počnu sednicu, da bismo mogli ranije da pošaljemo izveštaje, pa da onda nastavimo šah kod Ljilje i Ljubiše u Tanjugu?!

Fićine reči odjeknule su “kao grom” salom Komiteta. Svi su se okrenuli da vide ko je to rekao, a Fića se čudio što svi u njega gledaju, jer nije bio ni svestan da su drugovi komunisti čuli njegovu kritiku.

Predsedavajući se, kasnije, otvarajući sednicu, izvinio prisutnima zbog kašnjenja, a “naročito novinaru Filipoviću”.

Tako je Fića, koji je radni vek po gašenju “Komunista”, okončao u “Niškim novinama”, ušao u legendu kao jedini novinar koji je komitetlijama poručio da su “majmuni" i za tu uvredu još dobio izvinjenje!

Anegdotu zabeležio novinar iz Niša Milorad Doderović.


U rubrici Novinarske anegdote UNS objavljuje duhovite novinarske priče o kolegama, o javnim ličnostima, smešnim, inspirativnim, čudnim situacijama u kojima su se nalazili. Novinarske dosetke. Ispričajte nam priču o novinarima kojih više nema, a upamćeni su po pošalicama.
Podelite sa nama Vaše vickaste uspomene.
Novinarske anegdote uređuje koleginica Vesna Arsenić.
Svoje anegdote, koje ćemo objavljivati ponedeljkom, sredom i petkom, možete slati na dragana.bjelica@uns.rs

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi