Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarske anegdote  |  Original izmišljotina
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarske anegdote

09. 05. 2011.

Original izmišljotina

U „Privrednom pregledu“ je svojevremeno pred penziju, rubriku „Pronalazaštvo” uređivala Ljilja Pavlović, sićušna, simpatična, duhovita gospođica, stalno u strahu da joj raznorazni često i k'bajagi pronalazači ne podvale i ne poture neki „patent“.

Jednog leta pred odlazak na godišnji odmor, Ljilja se glasno hvalila da joj je već „mozak na otavi“ i da samo u petak treba da nekako „skrpi“ stranu i da potom „odleti“ na plažu.

Čuvši to, mladi novinari Vlastimir Popović - Kaligula i Dragovan - Laza Lazarević uveče u kafani „Boka“ reše da se našale i poremete joj godišnjeodmorski spokoj nekim glavobolnim „pronalaskom“.

Kaligula predloži da to bude najsavremeniji „patent“ za proizvodnju teške vode. Beskrajno duhovit, kako ga je Bog dao, tako ga je „nacifrao“ da je teško bilo pogoditi iz cuga da nije autentičan. A još kada ga je kod kuće precizno i detaljno tušem nacrtao (i poštom preporučeno poslao), retko ko bi među novinarskim sveznalicama prepoznao da je original izmišljotina.

U četvrtak, Ljilja otvara poštu, pomalo nervozna, jer stranu valja pripremiti pre odlaska na more.

Kaligula i Laza za susednim stolovima k'bajagi kucaju tekstove sve motreći na Ljilju koja je već otvorila koverat sa projektom „teška voda“. Pomno ga, držeći se za glavu, pregleda, pali cigaretu za cigaretom, hukće i ponovo razgleda.

Deco, ako sada ne poludim od ovih mojih ludih pronalazača, nikada neću. Ovo izgleda suludo, ali prilično logično. Vlado (obraća se tehničkom uredniku Vladi Drgancu) turi ovo na tri stupca sa sve crtežom, a objašnjenje daj garmondom“, prelomi Ljilja.

Kaligula i Laza, kada videše da je đavo odneo šalu skočiše: “Ni slučajno, patent mora na dodatne provere, rekoše nam malopre pronalazači (dva izmišljena imena bila su u potpisu), svraćali su ovde kada si bila u klubu“.

Anegdotu napisao urednik u Tanjugu Dragovan – Laza Lazarević


U rubrici Novinarske anegdote UNS objavljuje duhovite novinarske priče o kolegama, o javnim ličnostima, smešnim, inspirativnim, čudnim situacijama u kojima su se nalazili. Novinarske dosetke.
Ispričajte nam priču o novinarima kojih više nema, a upamćeni su po pošalicama.
Podelite sa nama Vaše vickaste uspomene.
Novinarske anegdote uređuje koleginica Vesna Arsenić.
Svoje anegdote, koje ćemo objavljivati ponedeljkom, sredom i petkom, možete slati na dragana.bjelica@uns.rs

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi