Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarske anegdote  |  Modeli očerupali izložbu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarske anegdote

11. 05. 2011.

Modeli očerupali izložbu

Fotoreporter Tanjuga Milovan - Miki Ćirovski, jedan od osnivača čuvene „Slaninijade“ u rodnom mu Kačarevu kod Pančeva, svakodnevno je putovao na posao u Beograd iz svog sela ranim jutarnjim vozom Kovačica-Kačarevo-Pančevo-Beograd (Dunav stanica) i redovno fotografisao putnike ranoranioce kako spavaju ili dremaju u kupeu.

Seriju fotografija spavača u vozu objavio mu je i poznati francuski časopis „Foto“.

Na nagovor kolega da priredi izložbu likova pospanih i usnulih putnika u Beogradu, Miki je pristao tek kad mu je predloženo da se taj “hepening” održi na peronu Dunav Stanice s tim da fotografije budu okačene na razvučenoj žici štipaljkama za veš.

Jedne noći, pred zoru, nekoliko kolega iz redakcije mu je asistiralo prilikom kačenja ogromnih fotografija, a kada sabajle lokalni voz sa dremljivim putnicima stiže na Dunav stanicu, na peron najpre iskočiše muzikanti iz Kačareva i Mikijeva supruga, Francuskinja, s ogromnom korpom banatskog provijanta.

Za njima se slegoše putnici i kako koji prepoznade sebe na fotografiji, otkide je sa žice sa sve štipaljkom - i tako sve dok i poslednji „model“ ne odnese svoju veliku sliku kući za uspomenu.

Tako ova neobična, jedinstvena izložba i pre nego što je zvanično otvorena ostade bez eksponata, što nije smetalo da se na Dunav stanici odmah pređe sa reči na jela!

Anegdotu zapisao Dragovan - Laza Lazarević, urednik u Tanjugu


U rubrici Novinarske anegdote UNS objavljuje duhovite novinarske priče o kolegama, o javnim ličnostima, smešnim, inspirativnim, čudnim situacijama u kojima su se nalazili. Novinarske dosetke.
Ispričajte nam priču o novinarima kojih više nema, a upamćeni su po pošalicama.
Podelite sa nama Vaše vickaste uspomene.
Novinarske anegdote uređuje koleginica Vesna Arsenić.
Svoje anegdote, koje ćemo objavljivati ponedeljkom, sredom i petkom, možete slati na dragana.bjelica@uns.rs

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi