Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarske anegdote  |  Mira Marković u lavoru
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarske anegdote

02. 10. 2015.

Mira Marković u lavoru

Kada je gospođa - drugarica Mira Marković svojevremeno u Nišu promovisala svoju knjigu „Odgovori“, novinarka Radio Niša Ljiljana Kostadinović je nevoljno pošla da proprati tu promociju, nakon što je propao njen prethodni pokušaj da ubedi urednika da to nije kulturni (što je, inače, bio njen resor) već politički događaj.

 

Pred sam početak promocije u Narodnom pozorištu shvatila je da su joj baterije na kasetofonu prazne, ali je čuveni radijski tonac Raka uspeo nekako da joj pomogne da snimi celokupnu promociju i tok ovog JUL-ovskog događaja.

Međutim, da đavo nikad ne spava Ljiljana se uverila kad je, pre odlaska u radio da montira izveštaj za popodnevni Dnevnik, trknula načas da svog stana, gde je na brzinu utrčala u kupatilo.

Dok je skidala jaknu iz džepa joj je pravo u lavor u kojem su bile potopljene čarape i neki veš, ispala traka sa snimkom promocije knjige nezvanične srpske vladarke!

Zgranuto gledajući kasetu u lavoru punom vode novinarka je bila sigurna da, ukoliko je snimak bespovratno uništen, neće moći da ubedi urednike da nije namerno sabotirala promociju.

Domišljato žensko brzo zgrabi fen i poče da suši traku nadajući se da se snimak nije „udavio“!

Srećom, „fenirana“ traka sačuvala je ton, tako da je novinarka u radiju, ne pričajući nikome šta se desilo, uspela da montira prilog sa promocije „Odgovora“, a o „kupanju“ Mire Marković u lavoru je pričala tek kad je prošla opasnost od kazne za nenamernu subverziju.

Zabeležio: Milorad Doderović


U rubrici Novinarske anegdote UNS objavljuje duhovite novinarske priče o kolegama, o javnim ličnostima, smešnim, inspirativnim, čudnim situacijama u kojima su se nalazili. Novinarske dosetke. Ispričajte nam priču o novinarima kojih više nema, a upamćeni su po pošalicama. Podelite sa nama Vaše vickaste uspomene. Novinarske anegdote uređuje koleginica Vesna Arsenić. Svoje anegdote, koje ćemo objavljivati sredom i petkom, možete slati na vesna.arsenic@uns.org.rs

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi