Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarske anegdote  |  Prelazak mosta
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarske anegdote

21. 06. 2017.

Prelazak mosta

Sredinom osamdesetih godina prošlog veka u Bajinu Baštu stigla je ekipa TV Beograd da snimi prilog o primeru dobre saradnje dve susedne opštine iz tadašnje dve republike koje deli reka Drina - Bajine Bašte i Srebrenice.

Bajinoj Bašti najbliže veće naselje iz opštine Srebrenica su Skelani (deli ih samo most na Drini ), pa je reporter TV Beograd Predrag Vitas želeo da od žitelja ovog mesta čuje konkretne primere kakva je međurepublička saradnja u pogledu zapošljavanja, školstva, zdravstva...

Kako je bilo na snimanju priloga prepričao je kolegama u Redakciji užičkih „Vesti” kamerman užičkog dopisništva TV Beograd Miodrag Krivokuća.

„Pronašli smo sagovornika na tu temu koji, od velike treme, nikako da u kameru izgovori nekoliko smislenih rečenica. Ponavljali smo snimanje više puta i svaki put bilo je sve gore. Iznerviran, čovek se najednom uozbilji, nesta treme i gledajući u kameru odrešito izgovori: 'Kada pređem ovaj most na Drini, znate kako se osećam? Pa,osećam se tako kao da ga uopšte nisam ni prešao!'"

Anegdotu zabeležio Ratomir Blanuša, novinar užičkih „Vesti” u penziji 


U rubrici Novinarske anegdote UNS objavljuje duhovite novinarske priče o kolegama, o javnim ličnostima, smešnim, inspirativnim, čudnim situacijama u kojima su se nalazili. Novinarske dosetke. Ispričajte nam priču o novinarima kojih više nema, a upamćeni su po pošalicama. Podelite sa nama Vaše vickaste uspomene. Novinarske anegdote uređuje koleginica Vesna Arsenić. Svoje anegdote, koje ćemo objavljivati sredom i petkom, možete slati na varsenic7@gmail.com.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi