Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  UNS donirao zaštitne maske i novinarima u Kruševcu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

16. 07. 2020.

Autor: S. R. Izvor: UNS

UNS donirao zaštitne maske i novinarima u Kruševcu

Udruženje novinara Srbije obezbedilo je 10.000 zaštitnih maski, koje donira medijskim radnicima u čitavoj Srbiji. Jedan deo ovog kontigenta stigao je i do novinara u Kruševcu.

Maske su podeljene redakcijama koje proizvode dnevne informacije i čiji su novinari, snimatelji i fotoreporteri svakodnevno izloženi povećanom riziku od virusa korona. Donacija UNS-a uručena je kolegama u: regionalnoj Radio Televiziji Kruševac (RTK), Televiziji Plus, Dopisništvu RTS-a u Kruševcu, TV Jefimiji, novinama Pobeda i Grad.   

Uloga lokalnih medija naročito dolazi do izražaja u specifičnim situacijama kakva je upravo epidemija koronavirusa, tako da se građani u Kruševcu i čitavom Rasinskom okrugu, o svim važnim informacijama u svojoj sredini, informišu upravo preko kruševačkih elektronskih, internet i štampanih medija.

Sled brojnih događaja od marta, neprekidno diktira pojačan tempo rada svih medija medija u Kruševcu. Dominantna tema je koronavirus u Kruševcu i Rasinskom regionu (više od 300.000 stanovnika), ali pojačan rad redakcija bio je i zbog izbornog procesa, kao i Vidovdana, koji se po tradiciji brojnim sadržajima obeležava u Kruševcu kao Dan grada.

Iako, prirodom posla, medijski radnici spadaju u potencijalno rizičniju grupu, do sada nije zabeležen nijedan slučaj bolesti. Ipak, nekoliko kolega, zbog kontakata sa obolelim osobama, provelo je određeno vreme u samoizolaciji. U Kruševcu inače u nekoliko redakcija radi više od 100 novinara, produkcijskih radnika i drugog osoblja. 

Osim navednih kruševačkih redakcija maske će dobiti kolege u Trsteniku, Aleksandrovacu, u Brusu, kao i dopisnici nacionalih medija iz Kruševca.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi