Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  U Požarevcu izložba Anđelka Vasiljevića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

26. 08. 2020.

Izvor: UNS

U Požarevcu izložba Anđelka Vasiljevića

Izložba fotoreportera „Politike“ Anđelka Vasiljevića pod nazivom „Portreti sa intervjua-od lica do lica” otvorena je u Požarevcu u Galeriji savremene umetnosti.

Naziv ove samostalne izložbe, kaže Vasiljević, poručuje da su fotografije nastale tokom rada sa novinarima „Politike“ sa uspešnim ličnostima iz javnog života, prevashodno iz umetnosti.

„Cilj mi je bio da prikažem karaktere njihovih ličnosti kako bih pokazao da su i oni, osim slave i novca, ljudi sa vrlinama i manima, kao i svi mi“, kaže fotoreporter „Politike“.

Fotografije Anđelka Vasiljevića, osim „Politike“, od 1991. godine objavljivali su nedeljnici, portali, a bile su i na naslovnim stranama knjiga, CD-ovima, plakatima... Dobitnik je nagrade „Laza Kostić“ za fotografiju 2018. godine, koju dodeljuje UNS, Nagrade Radio Beograda za objavljene fotografije na sajtu RTS-a, Nagrade Novinske agencije „Beta“…

Komentari (3)

ostavi komentar
sub

29.08.

2020.

Andjelko Vasiljevic anonymous [neregistrovani] u 11:51

Re:

Hvala najlepše!

Pozdrav
Andjelko Vasiljevic,
fotreporter dnevnog lista "Politika"

Odgovori
čet

27.08.

2020.

Mali Budoanonymous [neregistrovani] u 20:36

Re: HVALA ANĐELKO

Kada sam iz Politike odlazio u penziju u kancelariji urednice Ljiljane Smajlović, napravio je nekoliko fotografija Anđelko Vasiljević.Jednu od portret fotki objavio sam sko 200 puta uz moje kolumne na beogradskom portalu AGROMEDIA.Naprosto, na toj fotografiji uočio sam neke detalje koje ni na jednom ogledalu ili nekoj drugoj fotki nisam mogao da uočim.Tome je, nema sumnje, doprineo istimski majstor fotografije.Čestitam na izložbi u Požaravcu uz očekivanje da će sličnih biti u svim gradovima i zgodnim galerijama u Srbiji.Pozdrav. B.N.

Odgovori
sre

26.08.

2020.

hadzidusan [neregistrovani] u 19:56

NAJ, NAJ...

Izvanredan majstor fotografije, fotoreporter, fotograf, čovek koji ne zna za neću, ne mogu, ne umem. Čovek koji preko puta sebe ima i vidi DUŠU, a ne osobu. Radujem se što ga poznajem, što radi i što sam radio u NAJ kući. Samo napred i čuvaj nam se Čoveče sa svetim imenom.
Na mnogaja leta zdrav i prav nam bio. I još novih likova i još novih portreta. U dobru Hadži Dušan Glušac

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi