Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  "Srpski pacijent" pred publikom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

17. 12. 2008.

"Srpski pacijent" pred publikom

Zoran Simić, dugogodišnji dopisnik lista "Politika" iz Požarevca, predstavio je javnosti svoju knjigu "Srpski pacijent".

Simićev rukopis kombinacija je faktografskog štiva i romana. U njemu autor dokumentarističkim pristupom ali i uz korišćenje metafora, iznosi svoje viđenje dešavanja u listu "Politika", Požarevcu i Srbiji od sredine sedamdesetih godina prošlog veka do današnjih dana.

Preko stranica "Srpskog pacijenta" u kome je glavni junak sam autor, defiluju poznati likovi iz političkog i novinarskog miljea Srbije. Svi su jasno i glasno pomenuti punim imenom i prezimenom. Zoran Simić kaže da se ne plaši reakcija svojih stvarnih junaka jer knjigu nije pisao sa jedom i zlom namerom.

Na promociji "Srpskog pacijenta" u požarevačkom centru za kulturu o knjizi Zorana Simića govorili su književnica i novinarka Lela Likar i urednik edicije Braničevo, književnik Aleksandar Lukić.

Novica Savić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi