Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Promocija knjige dramaturga Dušana Č. Jovanovića sutra u UNS-u
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

22. 05. 2024.

Autor: A.M, A.N. Izvor: UNS

Promocija knjige dramaturga Dušana Č. Jovanovića sutra u UNS-u

Promocija knjige dramaturga i člana Udruženja novinara Srbije (UNS) Dušana Č. Jovanovića „Dnevnik jednog dramaturga“ biće održana u četvrtak, 23. maja, u prostorijama UNS-a (Resavska 28/I, Beograd), sa početkom u 12 sati.

Na predstavljanju knjige, osim autora, govoriće istraživač Dejan Zagorac, pozorišni reditelj Uroš Jovanović i istoričar Vidan Bogdanović.

U knjizi „Dnevnik jednog dramaturga“ Dušan Č. Jovanović ilustruje dalju i bližu prošlost naše kulturne scene. Mešavinom pesama i priča, sećanja i sadašnjosti, sedamdesetih godina i 21. veka, Jovanović opisuje ličnosti i događaje koji su imali raznolike uticaje na kulturu.

Dušan Č. Jovanović rođen je 1949. godine u Pirotu, dok je u Beogradu završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti. Pre studija, bio je umetnički direktor amaterskog pozorišta DADOV i osnivač beogradskog festivala amaterskih pozorišta BAP, a u toku studija urednik pozorišnog i filmskog programa Doma kulture „Studentski grad“.

Sarađivao je sa listovima „Susret“, „Mladost“,  „Omladinskim novinama“, a pisao je i za kulturni dodatak „Politike“, „Politiku ekspres“ i NIN. Nekoliko decenija saradnik je Prvog i Drugog programa Radio Beograda, kao i Radio Beograda 202.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi