Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Politici nije mesto u UNS-u
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

26. 11. 2009.

Politici nije mesto u UNS-u


Predsednik Društva novinara Vojvodine (DNV) Slobodan Jakovljević Bobek, pred kamerama novosadskih televizija i kolegama iz više redakcija, u četvrtak 26. novembra 2009. godine, na konferenciji za novinare organizovanoj u prostorijama izdavačke kuće „Prometej“, izjavio je „da se ponosi što je autonomaš“.

Kao potpredsednik UNS-a s područja Vojvodine, skrećem pažnju da bilo kojoj politici nije mesto u UNS-u i da je izjava gospodina Jakovljevića, koji je u poslednje vreme posvećen otvorenom pokušaju otcepljenja DNV-a od UNS-a, u neskladu s osmogodišnjim naporima naše organizacije da svaku politiku i stranački rad isključi iz delatnosti UNS-a.

Jedina preokupacija UNS-a i DNV-a koji ostaje da funkcioniše unutar naše organizacije, biće i dalje briga o kolegama i unapređenje novinarske profesije, a ne politizacija.

UNS ostaje da deluje na teritoriji AP Vojvodina, a politička ubeđenja bi trebalo da ostanu privatna stvar članova UNS-a, a ne argument u pokušaju destrukcije sopstvenog udruženja.

Novi Sad, 26. novembra
Branko Žujović,
potpredsednik UNS-a

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi