Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Predmet zamerke nije vrsta političke pripadnosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

27. 11. 2009.

Predmet zamerke nije vrsta političke pripadnosti


Odlazeći predsednik Društva novinara Vojvodine (DNV) i jedan od osnivača novog, Udruženja "Društvo novinara Vojvodine" (UDNV), gospodin Slobodan Jakovljević Bobek, treba da zna da problem nije vrsta njegovog političkog opredeljenja, u ovom slučaju - autonomaškog, nego upotreba bilo kakvog političkog govora u komunikaciji unutar UNS-a.

Da je gospodin Jakovljević izjavio da je unitarista, komunista, julovac ili neoliberal, obraćajući se s pozicije predsednika DNV-a i člana UNS-a, sadržaj mog saopštenja bio bi isti: politička pripadnost člana naše organizacije je njegova privatna stvar i ne može se upotrebljavati kao argument.

To što je on dodao u svojoj izjavi da poštuje zakone Srbije i što je izmislio da ga bilo ko napada samo zato što je autonomaš, njegova je privatna konstrukcija koja ne osporava činjenicu da je upotrebio politički govor. Naopako bi bilo da kao građanin ne poštuje zakone sopstvene zemlje!

Branko Žujović
potpredsednik UNS-a
Novi Sad, 27. novembar 2009.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi