Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Agraru kajmak, novinarima surutka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

03. 12. 2009.

Agraru kajmak, novinarima surutka


Kao dugogodišnji novinar novosadskog „Dnevnika”, a od ove godine proglašena tehnološkim viškom u ovoj redakciji, ostavljena kao samohrani roditelj na belom hlebu, ne mogu , a da ne reagujem na izveštaj koji je objavljen u rubrici ,Društvo” ovog lista 28. novembra.

Tokom izborne skupštine ovog Udruženja kome sam i sama pripadala, očekivala sam da se progovori i o egzistencijalnim teškoćama novinara, ponižavajućim platama i honorarima, otkazima, mobingu u redakcijama. (O drugima pišemo, o nama uglavnom ćutimo .) Tako saznajem da se DNV bavi partijašenjem i personalnim igrama u kojima moj prvi urednik ( “Glas omladine”) Čedomir Keco , skida kajmak za firmu “Agroprofit”, a nama ostaje surutka!

Koliko su apsurdi svojstvo našeg društva, pokazuje i primer gospođe Nade Dugošije Maksimović, pomoćnice urednika Novosadske hronike “Dnevnika”, koja kao penzioner (1942. god. ) honorarno sarađuje u ovom listu, iako je 50 radnika ove redakcije, kao tehnološki višak napustilo “Dnevnik –Vojvodina Pres” koji im je bio životni, sudbinski znak.

Gordana Ćurčić-Carin

Reagovanje na tekst  "Partijašenje neće pomoći" http://www.dnevnik.co.yu/node/12397


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi