Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Nisam vršio pritisak
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

07. 12. 2009.

Izvor: Fonet

Nisam vršio pritisak

Glavni i odgovorni urednik "Politike" Dragan Bujošević odbacio je danas u izjavi FoNetu optužbe za cenzuru, koje su mu u zajedničkom saopštenju uputili novinari ovog lista Vladimir Radomirović, Marijana Milosavljević, Dragana Matović i Rade Stanić i poručio da nikada ni na jednog od njih nije vršio pritisak.

"Jedini koji mi se ikada obratio zbog moguće cenzure i to mejlovima bio je Vladimir Radomirović.

Na svaki mejl sam mu uredno odgovorio, navodeći da nikada nisam imao dodira sa njegovim tekstovima i da sam pitao urednike o čemu se radi", objasnio je Bujošević.

"Radomirović mi je uvek odgovorio i zahvalio na mejlovima", dodao je Bujošević i napomenuo da je bilo i normalnih redakcijskih problema u saradnji između Svetlane Vasović Mekina, koja se takođe pominje u saopštenju četvoro novinara "Politike", i uredništva dopisničke rubrike.

Bujošević ističe da je i na te mejlove uredno odgovorio Svetlani Vasović Mekina. "Nikada nisam vršio pritisak ni na jednog od potpisanih novinara", zaključio je Bujošević.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi