Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  ”Isidora - eros i tajna” u klubu Karom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

10. 12. 2009.

”Isidora - eros i tajna” u klubu Karom


Kulturni klub “Karom“ u Sremskim Karlovcima koji se nalazi u najstarijoj kući u Karlovcima, odmah pored čuvene Karlovačke gimnazije, osnovan je privatnom inicijativom nekadašnjeg novinara “Beograda 202” i ”Dojče velea” Bogdana Maksimovića, glumca Aleksandra Matića i pesnika Perice Milutina.

Kulturni klub „Karom“ počeo je sa radom u julu ove godine i dosad je u njemu priređeno tridesetak događanja, književnih večeri, izložbi, koncerata, a izvođena je i jedna monodrama i priređeno filmsko veče .

Kulturni klub “Karom“ (Ulica Mitropolita Stratimirovića 2) u Sremskim Karlovacima u petak, 11. decembra, organizuje premijerno predstavljanje zbirke eseja Ivane Hadži Popović “Isidora – eros i tajna” ( „Nolit“, 2009) sa početkom u 20 časova i poziva sve zainteresovane kolege da dođu.

U promociji učestvuju: autorka Ivana Hadži Popović i Zoran Živković, urednik“Nolit“-a, a moderator je Bogdan Maksimović.

Na promociji će se čuti i glasovni zapis Isidore Sekulić, iz 1958, sačuvan u zvučnom arhivu Radio Beograda, a biće reči i o prethodnom romanu Ivane Hadži Popović“Na Hadrijanovom tragu.“

Knjigu“ Isidora- eros i tajna“ čini devet eseja o o Isidori Sekulić, ženi, ljubavnici i piscu, koji otkrivaju šta se skrivalo u toj elegantnoj, elitnoj književnici za kojom nije ostala ni jedna ispovest.

Ivana Hadži Popović je do sada napisala pet romana od kojih je prvi “Sezona trešanja“ bio u najužoj konkurenicji za NIN-ovu nagradu (1998), a poslednji “Na Hadrijanovom tragu“ u najužoj konkurenciji za nagradu “Žensko pero“(2008). Roman“Zamka“je 2004 osvojio nagradu “Isidora Sekulić.“

D. Vojvodić



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi