Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  U Frankfurtu predstavljene knjige Milorada Doderovića, rasprodate u jednom danu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

23. 10. 2019.

Izvor: UNS

U Frankfurtu predstavljene knjige Milorada Doderovića, rasprodate u jednom danu

Roman prvenac „Hodžina kći“ i knjiga „Sedma sila bez krila“ člana Uprave Udruženja novinara Srbije Milorada Doderovića predstavljene su na upravo završenom Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu.

„Izdavači ‘Hodžine kći’  Udruženje ’Sedmica’ i niška Agencija „Svici“, a za knjigu „Sedma sila bez krila“ novosadski „Prometej“ i „Svici“, kao i ja prijatno smo iznenađeni interesovanjem koje je vladalo za knjige. Zbog ograničenja koje smo imali kod avionskog prtljaga, dosta zainteresovanih ostalo je bez njih“, rekao je UNS-u Doderović.

Na promocijama na štandu Srbije i u okviru tradicionalnih Oktobarskih susreta književnika dijaspore čiji je domaćin Udruženje književnika „Sedmica“, sav tiraž Doderovićevih knjiga rasprodat je u jednom danu.

Doderović kaže da je „interesantno da su i oni koji su došli do svojih primeraka odbijali da ih dobiju na poklon, već su insistirali da ih kupe“.

„Oko štanda Srbije koji je po prostoru bio skroman, kao i oko posebnog štanda ‘Sedmice’, tokom sajamskih dana okupljao se veliki broj ljubitelja knjige ne samo iz Nemačke nego i drugih evropskih zemalja“, kaže Doderović.

Interesovanje za prevod romana „Hodžina kći“ izrazali su i albanski izdavači sa Kosova koji su na frankfurtskom sajmu imali svoj štand.

Inače, povod za objavljivanje knjige „Sedma sila bez krila“ koja je objavljena u septembru ove godine su dva ovogodišnja jubileja Doderovića, četiri decenije profesionalnog novinarskog rada i četvrt veka dopisničkog rada za program na srpskom jeziku australijskog SBS radija.

U knjizi je sedamdeset priča u kojima autor opisuje šta mu se dešavalo za četiri decenije bavljenja novinarstvom, a na slikovit način svedoči i kako je sedma sila ostajala bez krila, kako je “umiralo” novinarstvo, između ostalog i zbog “mangupa u sopstvenim redovima”.

Roman Doderovića „Hodžina kći“ koji je objavljen početkom ove godine govori o „sudbinskom susretu lepe Ramize i Bore na Sinanovini“, koji „uprkos nacionalim i verskim razlikama zajednica kojima pripadaju, izaziva slutnju kod čitaoca da će u tekstu otkriti našu verziju Šekspirove tragedije o ljubavi...“

 

 

 

 

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

24.10.

2019.

Koleginica [neregistrovani] u 10:00

Čestitam

Milorade, čestitam !

Očekujem nova dela u nadi da ću već objavljena, uskoro, biti u prilici da pročitam!

Jovanka Stanojević, Negotin

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi