Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Kovačević objavio knjigu o večitom rivalstvu Zvezde i Partizana
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

22. 01. 2020.

Izvor: UNS

Kovačević objavio knjigu o večitom rivalstvu Zvezde i Partizana

Novinar Dragiše Kovačević objavio je četvrto, dopunjeno izdanje knjige „Derbi“, u kojoj je opisano rivalstvo Crvene Zvezde i Partizana.

„Ova knjiga je vrsta autobiografije. Priču počinjem sa 13 godina  kada sam sa mojim drugom Ćirom iz Gornjeg Milanovca došao na večiti derbi. Bio je to 32. okršaj rivala i od tada sam gledao sve derbije“, ističe autor i dodaje da su na promociju knjige došli igrači svih generacija oba tima, jer se nikad nije izjasnio za koga navija.

Knjiga nostalgično podseća kako je večiti derbi nastao i postao neizbrisivi deo istorije. U njoj su i priče sa terena, svlačionica, uspomena, legende o derbijima, kao i podsećanja na „najlepše“ golove, promašene šanse i penale, sudijske odluke…

Kovačević je od 1963. godine uživo pratio derbije, a intervjuisao je mnogobrojne igrače koji su igrali ove utakmice u prethodnih 75 godina.

Skoro četvrt veka vodio je kultnu emisiju „Treće poluvreme“ na radiju i televiziji Studio B u kojoj su gostovali gotovo svi akteri najvažnijih utakmica srpskog fudbala. Dve decenije je bio vlasnik i direktor Sos kanala na kojem su u emisiji „Sećanja“ emitovani snimci najinteresantnijih okršaja dva najpopularnija srpska kluba.

Uz knjigu na poklon se dobija i DVD na kojem su oko 150 najlepših golova sa derbija, sa odgovorima na pitanje 40 najpoznatijih navijača oba kluba: „Zašto vole Zvezdu/Partizan“.

Knjiga će se prodavati u objektima „Moj kiosk“, a može se naručiti na imejl derbi4dk@gmail.com ili telefonom 064/9053929.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi