Naslovna  |  Aktuelno  |  Akcija UNS-a i Kurira za izradu statua herojima  |  Izradimo spomenik srpskim junacima na Vidu: Čajetina se odužila slavnim Zlatiborcima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Akcija UNS-a i Kurira za izradu statua herojima

11. 11. 2016.

Autor: E. K. Izvor: www.kurir.rs, Fonet

Izradimo spomenik srpskim junacima na Vidu: Čajetina se odužila slavnim Zlatiborcima

Opština Čajetina donirala je 500.000 dinara za izradu bronzanih statuta srpskih vojnika, čime pomaže završetak mauzoleja na ostrvu Vido.

Čajetina je prva opština koja je finansijski podržala akciju Kurira i Udruženja novinara Srbije (UNS).

Gotovo da nema porodice sa Zlatibora, kao uostalom i iz cele Srbije, koja nije dala ratnike u Prvom svetskom ratu, a više od milion Srba položilo je svoj život za slobodu koju mi danas uživamo. U slavu naših predaka koji počivaju u spomen-kosturnici na Vidu i u plavoj grobnici, ali i svih onih Zlatiboraca, svih Srba koji su svoje kosti ostavili po vrletima Crne Gore i Albanije, u Skadru, Fijeri, Draču i drugim mestima na putu stradanja i nade na koji su krenuli u zimu 1915, opština Čajetina pomaže završetak mauzoleja - kaže Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

On napominje da je donacija za spomen-kosturnicu najmanje što ova opština sa obronaka Zlatibora može da učini kako bi junaci Velikog rata konačno imali mauzolej kakav zaslužuju i kako ga je i projektovao čuveni Nikolaj Krasnov još 1936.

- U godini kada obeležavamo veliki jubilej - vek od iskrcavanja srpske države, vojske i izbeglica na Krf, drago nam je što su Kurir i UNS pokrenuli akciju kojom nam daju mogućnost da se odužimo slavnim precima - naglašava Stamatović.

Čelnik Čajetine ističe i da je ta opština pobratimljena sa krfskom opštinom Lefkimi upravo i zato što Zlatiborci cene nesebičnu pomoć grčkog naroda, koji se našao Srbima u jednom od najtežih trenutaka u njihovoj istoriji i pomogao da srpska vojska oporavljena i okrepljena sa Krfa krene u konačnu pobedu i oslobođenje otadžbine.

Donacije

Na ovaj način možete uplatiti pomoĆ

Računi u UniCredit banci:

dinarski: 170-0030003646031-73

devizni: RS35170003000364603076

Primalac: Udruženje novinara Srbije, Resavska 28, Beograd

Svrha plaćanja: donacija za izradu bronzanih statua za mauzolej na ostrvu Vido

SMS: Ukucajte 180 i pošaljite na 3030 (cena 100 dinara, PDV se ne naplaćuje); za Švajcarsku ukucajte human 180 i pošaljite na 455 (cena 10 CHF)

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi