Naslovna  |  Aktuelno  |  DNV-UNS  |  UNS-DNV poziva novinare na radionicu: „Kako protiv stereotipa u izveštavanju o problemima neplaniranih trudnoća“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNV-UNS

16. 10. 2020.

Izvor: UNS-DNV

UNS-DNV poziva novinare na radionicu: „Kako protiv stereotipa u izveštavanju o problemima neplaniranih trudnoća“

Udruženje novinara Srbije – Društvo novinara Vojvodine organizuje dve radionice, u Novom Sadu i Zrenjaninu, na temu poštovanja profesionalnih standarda u izveštavanju o nasilju nad ženama i problemima neplaniranih trudnoća.

Na koji način sprečiti građenje stereotipne slike o ženama u medijima i kako etički izveštavati o temama koje najviše pogađaju žene, iz domena reproduktivnog zdravlja, rodno zasnovanom nasilju i femicidu, biće okosnica radionica.

Cilj radionice je jačanje stručnih kapaciteta novinara i upoznavanje sa zakonskim i pravilima Kodeksa novinara Srbije kada se izveštava o ovim osetljivim temama.

Na radionici će o primerima dobre i loše prakse govoriti novinari sa iskustvom.

Prva radionica će se održati 2. novembra u Novom Sadu u knjižari „Bulevar Books“ (Bulevar Mihajla Pupina br. 8, Novi Sad), a druga 9. novembra u Zrenjaninu u Kulturnom centru Zrenjanina. Obe radionice će početi u 17 časova.

Prisustvo na radionici je besplatno, ali je neophodna prijava na adresi: uns-dnv@eunet.rs u kojoj navedete ime i prezime, broj telefona i redakciju. Broj učesnika je ograničen.

Organizatori će voditi računa o sprovođenju propisanih mera zaštite od virusa kovid-19. Nošenje maski je obavezno, kao i održavanje propisane distance.

 

________________________________________________________________

Radionica je sufinansirana i podržana od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi