Naslovna  |  Aktuelno  |  DNV-UNS  |  Radionice „Kako etički izveštavati o žrtvama nasilja“ : Tiraž ne treba biti važniji od empatije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNV-UNS

26. 10. 2023.

Autor: A. M Izvor: DNV-UNS

Radionice „Kako etički izveštavati o žrtvama nasilja“ : Tiraž ne treba biti važniji od empatije

Novinari su svesni da imaju važnu ulogu u izveštavanju o nasilju, ali se i pored posledica neprofesionalnog izveštavanja, zbog tiraža okreću senzacionalizmu, zanemarujući osnovne novinarske postulate, zaključili su stručnjaci koji su govorili na radionicama koje je Društvo novinara Vojvodine, ogranak Udruženja novinara Srbije (DNV-UNS) organizovalo u okviru projekta „Kako etički izveštavati o žrtvama nasilja“.

„Kada vidim da novinar objavi neki senzacionalistički tekst o nasilju, osetim tugu zato što znam da je tako ponovo povređena žrtva. Tada imam potrebu da svoja znanja i iskustva podelim sa novinarem koji je pisao tekst, jer možda i on ima potrebu za podrškom i nekim novim znanjima kako bi adekvatno izveštavao o nasilju u porodici“, rekla je psihološkinja i rukovoditeljka Sigurne ženske kuće Nada Padejski.

Celu radionicu o izveštavanju o žrtvama nasilja možete pogledati u videu ispod.

Video: DNV-UNS

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

28.10.

2023.

Божидар Анђелковић [neregistrovani] u 20:52

Нестанак

Сорошова пропаганда је лансирала тезу да је породица најопасније место за жену. Сада ће од његових организација кренути теза да је школа најопасније место за децу. Закључак: жене, немојте да рађате децу. Нестаните као народ. Србима ионако није место у „златној милијарди“. И не само Србима... Премијер Орбан се супротставио. И не само он. Шта ће бити са нама, зависи само од нас. Углавном...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi