Naslovna  |  Aktuelno  |  Dosije "Utisak nedelje" (2014)  |  „Utiska“ više neće biti na B92, ali ni na bilo kojoj drugoj televiziji!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Dosije "Utisak nedelje" (2014)

29. 09. 2014.

Izvor: Naše novine

„Utiska“ više neće biti na B92, ali ni na bilo kojoj drugoj televiziji!

Autorka i voditeljka kultne emisije „Utisak nedelje“ Olja Bećković u razgovoru za Naše novine kaže da je gotovo sigurna da se njena emisija neće više emitovati na B92, ali ni na bilo kojoj drugoj televiziji.

Kako je rekla, svi pregovori su stali, sa devedeset dvojke je ne zovu, a na osnovu toga zaključuje da je poslednje „laku noć“ gledaocima izgovorila 30. juna.

» Veran Matić pozvao je direktore B92 da odmah pronađu rešenje kako bi emitovanje „Utiska“ počelo što pre. Ima li pomaka, da li je pronađeno rešenje?

Ne, niko me nije zvao niti sam dobila poziv za dalje razgovore. Ne učestvujem u tim razgovorima i pregovorima. Nisam imala nikakve specijalne uslove, osim da nastavim da radim po ugovoru koji imam i koji je važeći.

» Iz B92 očekuju da budete stub novog kanala. Ostajete li pri stavu da nećete preći na Info kanal?

Da! Već sam rekla da ne mogu da budem pionir na nepostojećem kablovskom kanalu. Bila bih spremna da na B92 info pređem onog trenutka kada se taj kanal izgradi, kada tamo pređu i ostale informativne emisije „Insajder“, „Kažiprst“, „Vesti“...

» Imate li predstavu kada biste mogli da se vratite na male ekrane?

Iskreno, nemam ideju.

» Da li postoji mogućnost da vas umesto na B92 ubuduće gledamo na nekoj drugoj televiziji?

Bojim sa da ta mogućnost ne postoji. Čini mi se da je 30. jun bio dan kada sam poslednji put vodila „Utisak“ i kada sam gledaocima poslednji put rekla doviđenja. Ne verujem da će za „Utisak“ više biti mesta na bilo kojoj televiziji.

» Rekli ste da je vaša emisi ja zabranjena. Da li vas je zvao neko iz Vlade, premijerovog kabineta?

Ne!

» Političari organizuju protestni skup ispred B92 u terminu kada je trebalo da ide „Utisak“. Hoćete li biti na tom skupu?

Ne, jer ovo nije pitanje ličnosti, nisam ja bitna, već poštovanje ugovora, principa, slobode medija...

» Javno, njihovu podršku imate, da li vas je neko od njih pozvao da vam to lično kaže?

Ne, niti mi je takva podrška potrebna niti je očekujem!

Matić: Problem je samo u dinamici

Glavni i odgovorni urednik informativnog programa B92 Veran Matić rekao je da je nesporazum većinskog vlasnika B92 i Produkcijske grupe „Mreža“, u okviru koje je „Utisak nedelje“ Olje Bećković, vezan za vreme kada će se ta emisija premestiti na Info kanal B92.

On je naveo da je nesporazum u tome što je želja vlasnika da se to što pre dogodi, a želja druge strane je da postoje jače garancije da će to biti kanal na kojem će izvesno biti i drugi najkvalitetniji programi istraživačke emisije, humanitarni i socijalni programi i društveno-odgovorne akcije.

B92: Nije zabranjen

„Astonko“ d. o. o., većinski vlasnik kompanije B92, odbacio je kao neistinite tvrdnje da je emisija „Utisak nedelje“ zabranjena. Kompanija smatra da je svako takvo i slično tumačenje nepostizanja dogovora i zmeđu autorke i menadžmenta televizije o emitovanju emisije neosnovano i zlonamerno.

- I dalje čvrsto verujemo da bi „Utisak nedelje“ bio najjači razvojni potencijal B92 info i stoga ne vidimo razlog za teorije zavere navodi se u saopštenju i dodaje da se radi o privatnoj kompaniji koja odluke donosi isključivo iz poslovnih razloga.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi