Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  Porodica profesorke Slavice Dejanović poklonila knjige DNKiM-u i Domu kulture u Gračanici
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

15. 05. 2023.

Autor: J. Marković Izvor: UNS-DNKiM

Porodica profesorke Slavice Dejanović poklonila knjige DNKiM-u i Domu kulture u Gračanici

Porodica književne istoričarke i profesorke Slavice Dejanović, koja želi da očuva sećanje na njen lik i delo, poklonila je primerke knjige „Branislav Nušić, srpski pisac“ Domu kulture u Gračanici i Društvu novinara Kosova i Metohije (DNKiM). Knjige će biti podeljene bibliotekama osnovnih i srednjih škola na centralnom Kosovu.

Profesorka Dejanović je i nakon progona sa Kosova i Metohije bila duhom vezana za svoj rodni kraj, gde je gradila karijeru, najpre kao srednjoškolski profesor, a kasnije i kao predavač na fakultetu.

Budući da je svoj profesionalni rad započela kao školski profesor, Dom kulture “Gračanica” i DNKiM osetili su potrebu da ovaj dar podele sa školskim bibliotekama i na taj način učenike upoznaju sa njenim delom.

Profesorka Slavica Dejanović je rođena u Lipljanu. Nakon dugogodišnjeg profesorskog rada u školi, svoj profesionalni put nastavila je kao predavač na Filozofskom fakultetu na Katedri za srpsku književnost i jezik. Autor je monografije o Domanoviću i većeg broja naučnih radova.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi